2018-12-02 397 瀏覽
今晚同女朋友二人世界,佢鐘意食泰國野,但又怕出九龍城遠又要等位,所以就近近地響屋企附近覓食好彩之前經過德福見到一間鋪仔係食泰國野,如果唔係又要頭痕諗食咩去到門口店員已經好熱情咁向我地介紹,我地睇下menu,價錢一啲都唔貴,$208已經有一個二人套餐,包哂野飲甜品,相信普通餐廳都搵唔到。店員仲話食滿$250會送一碟泰式魚餅,聽落又幾抵,即管去試下。二人套餐包左約4分1隻燒雞(或海南雞)、生菜包、飛天通菜(或馬拉𦾟芥蘭)、兩個黃薑飯(或蒜蓉包)、兩杯飲品同甜品。我地叫多個芒果糯米飯夠$250,所以就送一碟魚餅。上菜都算快,係幾耐啲野都多到放唔到咁濟,如果坐四人台應該好少少。海南雞就食得多喇, 所以今次揀左燒雞, 唔會好乾, 味道都唔錯亦都好入味送既魚餅, 平時係送春卷, 果晚冇唒所以就改送魚餅, 自己本身係鍾意魚餅多d既, 但唎到既魚餅就唔係話特別好食蒜蓉包唔好食, 好淋, 蒜蓉味亦唔香, 揀返油飯/白飯好過飛天通菜, 好好味!但係我自己本身都食開辣既都覺得辣左d, 而女朋友只食到少少辣, 所以唎碟佢係完全食唔到既, 如果唔食得辣記得問下有冇得少辣/走辣除左飛天通菜, 仲有個生菜包, 唎個

燒雞

魚餅

蒜蓉包唔好食, 好淋, 蒜蓉味亦唔香, 揀返油飯/白飯好過
蒜蓉包

飛天通菜

除左飛天通菜, 仲有個生菜包, 唎個套餐菜既份量幾足夠下, 岩唒鐘意食菜既我!用黎夾生菜包既肉酸酸地,少少辣,味道幾夾
生菜包

餐飲揀左泰式奶茶同青檸梳打, 泰式奶茶係有泰式奶茶既味, 但茶味唔太夠濃
青檸梳打得1塊仔青檸, 但都有青檸味既
泰式奶茶
青檸梳打

最後跟餐既甜品, 唔記得左叫咩名, 但係唔好味既, 太甜
另外加左個芒果糯米飯, 唔錯, 糯米飯有少少咸, 唔會好似泰國果d咁咸, 又唔會完全唔咸, 椰奶分量都足夠
芒果糯米飯

下次會再黎試埋其他野