2010-09-16 10 瀏覽
與相識十載的友人聚餐本打算試上海婆婆,但人太多了,只好選夏麵館,之前食過還不錯呢賽螃蟹一上碟不對辨,同格離台差好遠,人地果碟炒得好靚又大碟,我地果碟好啞色又細碟一放入口就出事了,好鞋口而且好腥小籠包皮薄多汁,肉鮮~好味好味河蝦兩面黃不對辨,兩面黃係應該將烚熟的麵兩面煎至金黃,而唔係將麵炸!而且個茨汁過咸,好難食,根本食唔到!於是同個侍應講話換過一碟,個侍應本來話換過一碟新的兩面黃,但我地問佢可唔可以換另一款,佢話可以,於是我地叫左上海粗炒,但個侍應好好心咁話因為入左單,差額冇得退返,我地話唔緊要啦,由佢啦~等左一陣上海粗炒到了,色夠但味淡,但總好過咸!凍豆漿個侍應知差額冇得退,好好咁話送兩杯豆漿比我地!杯豆味很濃而且夠凍!食物質素比我第一次來的差但服務態度好好,好細心咁問我地D野岩唔岩食,又不停添水,讚!
與相識十載的友人聚餐
賽螃蟹
一放入口就出事了,好鞋口而且好腥

小籠包
皮薄多汁,肉鮮~好味好味
河蝦兩面黃
不對辨,兩面黃係應該將烚熟的麵兩面煎至金黃,而唔係將麵炸!
凍豆漿
食物質素比我第一次來的差