同朋友黎九龍城搵食,食個平平地食車仔麵先~~我就揀左食碗仔翅湯底姜汁好立克    $18原本覺得兩樣野大纜都扯唔夾,反而出奇地匹配,而且姜味出得黎又唔會掩蓋到好立克既香。出面好少見到呢款飲品既配搭,值得一試。菜脯煎蛋      $12菜脯份量岩岩好而且好香同好爽口。而煎蛋既熟程度岩岩好唔會太老,記得上左菜之後要趁熱食。雞絲碗仔翅湯底(配一麵底)    $28中意烏冬!不過要加$4,配料就有雞翼尖、蘿卜、雞翼尖、芝心丸、百葉豆腐,個湯底都係比較特別,而且逢星期六日先有。一開始食覺得有啲淡,但係慢慢食落其實個濃度係岩岩好,而且碗仔翅湯底都係好足料所以好飽肚👍🏻而配料方面,芝心丸係特別推介,比出面既芝心丸更加多芝士。而雞翼尖都好入味,至於百葉豆腐反而因為唔夠香口而比較遜色。
同朋友黎九龍城搵食,食個平平地食車仔麵先~~

我就揀左食碗仔翅湯底

姜汁好立克    $18
姜汁好立克

菜脯煎蛋      $12
菜脯煎蛋

雞絲碗仔翅湯底(配一麵底)    $28
雞絲碗仔翅湯底(配一麵底)
雞絲碗仔翅湯底(配一麵底)

2018-06-16