餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2019-07-15 134 瀏覽
九龍城一向都係出名食泰菜嘅地方區內住埋咁多泰國人想食正宗泰國菜一定冇難度!而呢間小曼谷同佢門口fing晒手嘅公仔直情係地標黎但原來佢喺九龍城有唔止一間分店架如果book位要留意喇~講返d食物先我地兩個人嗌左個細冬陰公湯(基本上食泰菜必點),一個Pad Thai一個青咖哩豬配一客原味烤酥餅同埋一個馬拉盞炒椰菜苗基本上每一樣嘅份量都好大我地嗌嘅野夠四個人食冬陰公湯夠辣而且夠晒足料有兩隻大蝦喺入面啱晒嗜辣人士!青咖哩豬上枱嘅時候仲有個爐仔熱住夠晒細心未食已經聞到好大浸椰香味配埋個烤餅食簡直一流睇menu見到話烤餅一份得兩塊仲驚唔夠喉但食落原來啱啱好因為一塊烤餅都幾大塊!作為一個澱粉控一定要叫返個Pad Thai!佢嘅Pad Thai唔會太酸唔太重味配埋個椰菜苗食就啱啱好勒!
九龍城一向都係出名食泰菜嘅地方
區內住埋咁多泰國人
想食正宗泰國菜一定冇難度!
而呢間小曼谷同佢門口fing晒手嘅公仔直情係地標黎
但原來佢喺九龍城有唔止一間分店架
如果book位要留意喇~

講返d食物先

未食已經聞到好大浸椰香味
配埋個烤餅食簡直一流
睇menu見到話烤餅一份得兩塊仲驚唔夠喉
但食落原來啱啱好
因為一塊烤餅都幾大塊!
泰式原味烤酥餅

作為一個澱粉控一定要叫返個Pad Thai!
佢嘅Pad Thai唔會太酸唔太重味
配埋個椰菜苗食就啱啱好勒!

泰式鮮蝦炒金邊粉
泰式馬拉盞炒椰菜苗