2023-12-29 217 瀏覽
Dining time(2:55pm late lunch)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋以前喺九龍城做嘢,同事好鍾意嚟,嚟過一次印象唔太深刻,今次再試真啲。粟米蘑菇忌廉湯🌽🍄飲落晤似罐頭🥫嘢,淡淡地幾好飲,但唔夠熱。香煎豬扒🍖拼珍寶腸(洋蔥汁)配飯。首先要講吓個擺盤,有好多蔬菜,雖然只係冰鮮三色豆🥕🌽,但一眼望落去balance番塊豬扒同埋珍寶腸,感覺冇咁膩。再試個洋蔥汁,食得出係自己加洋蔥煮出嚟,唔太鹹好鮮味🧅 塊豬扒煎得幾靚,表面有少少烤焦燶幾香,應該冇落鬆肉粉,但捶塊豬扒時間唔夠,肉咬落有啲實,唔夠淋同鬆化。珍寶腸唔係脆皮嗰隻,只係廚師腸粗大版,麻麻哋。茶水食到咁上下佢會好窩心咁拎杯熱飲俾你,不過杯嘢係暖嘢。。。最怕就係飲到一杯微暖嘅奶茶,真係好難頂。🤢九龍城其實好多選擇,嚟一次試吓無妨。留意👀 午市時段收現金,每位最低消費$50。

茶水

2023-12-21