餐廳: 華岸酒吧扒房
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2012-04-23 368 瀏覽
九龍富豪東方酒店華岸酒吧餐廳九龍城是美食天堂, 各國餐廳林立可滿足口腹但講到酒吧+餐廳的店子, 選擇就不多了。今次就去了華岸酒吧, 可以邊食同玩,於富豪東方酒店lobby層入面, 店內環境充滿美國情調主要提供份量多, 肉類為主的食物一大班人吹吹水, 喝著啤酒 放工後去瘋狂輕鬆一下看球賽也氣氛熱鬧, 又有現時好hit 架飛標玩竟然有部jukebox, 可播音樂雞胸凱撒沙律個人認為沙律醬下太多了,因叫得salad我是想清淡d如果salad dressing 可以分開上,讓我們按自己份量加便perfect招牌拚盤小食是靈魂, 拚盤炸得鬆脆可口之餘又唔油膩超級推薦, 有兩樣要快食同搶食一d都唔會滯, 因芝士好清炸芝士條剛炸起即食, 咬住一邊可玩拉芝士絲我一人自私地ko了兩條, 外面脆入面軟拉呀拉, 好玩又好食一d都唔會滯, 因芝士好清墨西哥粟米片加了肉醬,要放在前面吃否則粟米片軟了就唔脆啦, 無咁好味了雞翼好大隻, 似tabasco醃, 酸中帶辣但呢個反而個雞皮好厚好油因為我是個怕油怕肥我女生, 不常吃雞皮就算吃只會吃迫出曬油, 只餘下一層薄如紙的皮才敢吃焗薯皮足料, bacon 同洋蔥粒
九龍富豪東方酒店華岸酒吧餐廳

九龍城是美食天堂, 各國餐廳林立可滿足口腹
但講到酒吧+餐廳的店子, 選擇就不多了。
今次就去了華岸酒吧, 可以邊食同玩,
於富豪東方酒店lobby層入面, 店內環境充滿美國情調
主要提供份量多, 肉類為主的食物

一大班人吹吹水, 喝著啤酒 放工後去瘋狂輕鬆一下
看球賽也氣氛熱鬧, 又有現時好hit 架飛標玩

竟然有部jukebox, 可播音樂
雞胸凱撒沙律
個人認為沙律醬下太多了,因叫得salad我是想清淡d
招牌拚盤
小食是靈魂, 拚盤炸得鬆脆可口之餘又唔油膩
超級推薦, 有兩樣要快食同搶食

我一人自私地ko了兩條, 外面脆入面軟

拉呀拉, 好玩又好食
一d都唔會滯, 因芝士好清
墨西哥粟米片加了肉醬,要放在前面吃
否則粟米片軟了就唔脆啦, 無咁好味了
雞翼好大隻, 似tabasco醃, 酸中帶辣
但呢個反而個雞皮好厚好油
因為我是個怕油怕肥我女生, 不常吃雞皮
就算吃只會吃迫出曬油, 只餘下一層薄如紙的皮才敢吃
焗薯皮足料, bacon 同洋蔥粒帶起味道, 成盤小吃都好滋味
迷你三重奏
由三個mini size 漢堡組成, 有牛雞魚三款
安格斯牛 , 對面位架朋友一口咬下去,
有肉汁滴出來>__<~小心弄污我的~~衣服,哈哈
雖是迷你,把口張到最大也難以一口咬
肉還是大大塊, 見友人發揮小宇宙兼不顧儀態
好眼力的我見到咬了口的牛肉中間7成熟,juicky 爆

自己則食了雞, 中間夾了菠羅片,生菜同蕃茄,感覺清新。
麵包是自家焗製 , 誠意可加, 更附有三款醬, 可自己加
醬料用來沾薯條也不錯吃, 不過配角薯條唔夠脆

新奧爾良蟹餅
嘩!整塊都係肉^v^~唔該曬廚師拆肉
蟹餅並沒有加上其他材料把 面積"發水"
點解咁講呢?? 因為外面會加上麵粉、魚肉從而減少蟹肉使用量
因為蟹肉貴呀嘛!! 用其他料發水減低成本
成口蟹肉, 又不用自己用功具花時間力氣起肉
加埋個辣辣地架芒醬, 叉多件食 ^__^
意大利雲吞
又是餐廳自己diy之作, 一塊有我手掌大, 一碟無記錯有成5塊
食過好多餐廳味道一樣,用了雪藏貨, 又死鹹味道一式一樣
這裡菠菜餡唔會好鹹 , 配上酸酸的新鮮蕃茄汁, 加強食慾
意外驚喜介紹cheese cake
好好好大件, 4-5人分享一件夠了