2022-09-20 190 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑🤑自己鍾意食牛,又約咗朋友打邊爐,腦入面即刻浮現呢間餐廳,因為再刁鑽嘅牛部位佢哋都有,啱晒我呢啲有要求之人💁🏼‍♀️叫咗個二人火鍋套餐,抵食得嚟仲夠飽,而且啲牛真係有分別的好食!✅牛骨清湯 要食牛嘅鮮味就要叫清啲嘅湯底,唔好因為個名就覺得湯底無「料」,其實有白蘿蔔、牛腩、牛肋條同牛骨㗎🐂熬湯又得就咁食都得✅牛肉🔆橫隔肌:好罕見嘅部位,牛味最濃郁🔆五花趾:口感爽脆又彈牙🔆牛駝峰:油香肉味比例平均,好多人都啱食🔆匙柄:肉質纖維幼細,入口柔軟✅鮮蔬有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐同芋絲,我想講呢度嘅菜都好似鮮甜過人🤣✅炸魚皮我鍾意啲魚皮浸落湯有「炸炸」聲,佢哋做到👏🏻✅麵食有稻庭烏冬同公仔麵各一,我全都要🤌🏻✅飲品叫咗菊花桂圓露同洛神玫瑰茶,兩個都係自家製㗎!前者嘅甜係更加天然同深層次唔係就咁加糖漿嘅死甜🍯而後者酸甜夾雜,生津解渴✅熟成加拿大牛肩脊另外叫咗碟熟成牛,熟成咗21日,口感柔軔適中,肉味更濃厚

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑🤑

✅牛骨清湯

✅牛肉
🔆橫隔肌:好罕見嘅部位,牛味最濃郁
🔆五花趾:口感爽脆又彈牙
🔆牛駝峰:油香肉味比例平均,好多人都啱食
🔆匙柄:肉質纖維幼細,入口柔軟

✅鮮蔬

✅炸魚皮
我鍾意啲魚皮浸落湯有「炸炸」聲,佢哋做到👏🏻

✅麵食
有稻庭烏冬同公仔麵各一,我全都要🤌🏻

✅飲品

✅熟成加拿大牛肩脊