餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2018-06-13 189 瀏覽
小弟好日唔黎一次九龍城遠道而黎都係為左黎呢間之前呢間已經想食好耐還掂約到舊同事出黎一於黎食返餐好既!我地6點幾黎到適逢啱啱放工既時間都唔係話好多人呢度環境簡約設計簡約之餘我又幾喜歡牆上幅畫同結他擺設我諗呢度應該有時會有人喺度獻唱XD呢度野食都有唔少款式眼花撩亂經店員介紹後最後揀左小曼谷五星燒雞, 泰皇咖哩炒海鮮, 泰式鮮蝦炒金邊粉同埋椰青另外餐牌有教幾句基本泰文都幾貼心XD蒜蓉包店員另外附近蒜蓉包一份焗得香脆之餘蒜味亦好香!小曼谷五星燒雞燒得好香而且燒得剛剛好唔會話太乾太燶另外雞肉用黃薑粉等香料醃製肉質夠滑嫩之餘亦夠哂惹味點泰式酸辣汁一齊食亦係好好配搭泰皇咖哩炒海鮮咖哩香味十足亦十分濃郁而且海鮮亦好足料大大隻包括鮮魷, 大蝦, 蜆, 青口等等煮得好入味必食!泰式鮮蝦炒金邊粉炒得好香而唔會好油膩配菜同大蝦足料份量滿滿的!加花生碎一齊食亦增添口感椰青夠哂清甜解渴飲完再食裡面啲雪白椰肉雙重享受!班蘭椰汁千層糕餐後附送既甜品有濃郁椰香

小弟好日唔黎一次九龍城
遠道而黎都係為左黎呢間
之前呢間已經想食好耐
還掂約到舊同事出黎一於黎食返餐好既!

我地6點幾黎到

呢度野食都有唔少款式
眼花撩亂經店員介紹後
另外餐牌有教幾句基本泰文都幾貼心XD

店員另外附近蒜蓉包一份
焗得香脆之餘蒜味亦好香!

燒得好香
而且燒得剛剛好唔會話太乾太燶
另外雞肉用黃薑粉等香料醃製
肉質夠滑嫩之餘亦夠哂惹味
點泰式酸辣汁一齊食亦係好好配搭

咖哩香味十足亦十分濃郁
而且海鮮亦好足料大大隻
包括鮮魷, 大蝦, 蜆, 青口等等
煮得好入味
必食!