2024-04-25 43 瀏覽
烤魚工房係元朗一早已經街知巷聞,但因為佢長期排隊,所以一直都冇去試過。咁岩有朋友想試又見早早地,應該可以唔使等,於是走去試吓啦。旺角呢間分店位於2樓,出𨋢真係見冇咩人,靚仔就帶我地直入。咁我地睇完就決定叫個鮮青椒味烤江團魚,海苔響鈴,同埋介紹話必吃既椒鹽烤粟米同2杯野飲啦鮮青椒味烤江團魚黎到係幾吸睛👀既,大大一盤望落都唔錯😌入口江團魚都算滑身,魚質亦唔會好散,味道唔錯,但魚既配菜唔多,有幾舊豆腐同少量芽菜。豆腐係有五香味個種,未必人人都岩。海苔響鈴同大部份餐廳既一樣,冇太大特別,放落個魚到浸過,我覺得俾個魚湯蓋過咗個海苔味。椒鹽烤粟米呢個我係有啲失望,見佢係有塊板仔話係推介,我滿心期待😅因為我曾經係一間餐廳食過一個好好味嘅🙈但出黎既效果係冇乜味2杯野飲我就叫左杯水果茶,水果茶係整得好靚,見到係覺得有誠意既🤣女人都係對靚野心心眼😍叫左少甜佢係有做到既,咁所以都幾好飲😋最後我地都加左2個串燒,豬頸肉同韭菜,豬頸肉做得好出色,烤既火候控制得好好,唔會整到好乾身,而韭菜個味加左少少辣粉都唔錯👍🏻整體嚟講,我覺得佢嘅串燒係較為出色😂
烤魚工房係元朗一早已經街知巷聞

鮮青椒味烤江團魚
黎到係幾吸睛👀既,大大一盤望落都唔錯😌

海苔響鈴

椒鹽烤粟米

整體嚟講,我覺得佢嘅串燒係較為出色😂
  • 至尊水果茶
  • 串燒