2020-11-15 1425 瀏覽
年年都會同frd一齊慶祝生日~因為大家都一樣係天蠍寶寶🥰本身諗住去食pizza點知兩間都無位🥺倉猝之下就揀咗呢間!去到既時候發現好耐之前有食過hahaa.一入門口就會見到有黑板寫佐今日既special menu~大家簡果陣可以留意下😚而主打有意粉同pizza🙆🏼‍♀️.▫️泰式冬蔭公香辣肉碎薯糰🥔 $138+$20😋👍🏻:👅👅👅.2/5分本身佢Menu上係寬麵,我哋就加$20轉咗薯糰🙈一上枱唔算特別香,份量還好,入口時味道好似冬蔭公湯濃縮版,辣嘅程度好似平時冬蔭功咁,都幾特別🌶但麵糰方面就比較失色,本身以為會更吸味,但質地唔夠彈性,而且太散,可能發酵得唔夠🤔同埋份量相對地有啲少.▫️蒲燒鰻魚溫泉蛋米仔粉 $178😋👍🏻:👅👅👅.4/5分又係好大條鰻魚呀😍😍仲鋪佐紫菜同芝麻~即刻感覺好日式😂但食落有啲多骨😶同埋真係第一次食米仔粉!!幾得意~~有啲似Risotto但食落無咁creamy同更加粒粒分明🙆🏼‍♀️個汁有啲似鰻魚汁再撈埋溫泉蛋食口感都唔錯~但溫泉蛋略為熟得濟🤔.◽️慢烤脆香五花腩肉配蘋果芥末醬 $288😋👍🏻:👅👅👅.9/5分個皮係真係脆卜卜🙆🏼‍♀️抵讚😆有烤過同埋有香草就咁食豬味已經好濃
年年都會同frd一齊慶祝生日~
因為大家都一樣係天蠍寶寶🥰
本身諗住去食pizza點知兩間都無位🥺
倉猝之下就揀咗呢間!
去到既時候發現好耐之前有食過hahaa
一入門口就會見到
有黑板寫佐今日既special menu~
大家簡果陣可以留意下😚

◽️慢烤脆香五花腩肉配蘋果芥末醬 $288
😋👍🏻:👅👅👅.9/5分
慢烤脆香五花腩肉配蘋果芥末醬

個皮係真係脆卜卜🙆🏼‍♀️抵讚😆
有烤過同埋有香草就咁食豬味已經好濃~
有啲似食緊燒肉😂
個醬幾清新 真係食到陣陣蘋果味
同埋個薯蓉沙沙地幾好食😚
◽️香草檸檬焗法國春雞
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分
香草檸檬焗法國春雞

一上碟聞落都好香~
食落嫩口且帶點香草味
◽️BBQ手撕豬pizza 🍕
😋👍🏻:👅👅.8/5分
BBQ手撕豬pizza

普通BBQ味咁無乜太特別
如果係厚批應該會食得爽啲
◽️玫瑰latte $38
玫瑰latte

飲落有啲普通,無乜玫瑰味☹
▫️特飲 $52
阿梅🍸:飲第一啖已經飲到梅味幾香~同落佐好多青蘋果碎🙈梅中帶點果味幾特別同有啲開胃~
荔枝清新🍹:加佐梳打水同薄荷葉入去所以飲落好清新🌿有兩粒荔枝坐陣但味道唔重🤔
暖男:最特別地方係落佐八角落去🤔但味道唔重~frd一致認為好似熱檸賓😂😂😂

總結,食物選擇算幾多但質素有啲偏普通😕感覺主菜反而好食啲🙈而且性價比都相對地偏高~同上菜速度有啲慢😕
慢烤脆香五花腩肉配蘋果芥末醬
香草檸檬焗法國春雞