餐廳: 小曼谷泰國美食 (南角道)
資訊:

今晚老公想食串燒加餸,佢指名話要去呢度買串燒食,佢話呢間泰式串燒好正!串燒拼盤$120豬、牛、雞同串燒都有好多款!啲肉燒到好香,再加埋佢哋嘅沙嗲醬非常之惹味,我最欣賞過牛同個沙嗲醬好夾。老公就最鍾意豬夠腍又有燒香!雞腎,惹味又煙靭!泰式臘腸,呢個幾特別喎!冇諗過泰國有臘腸,有啲似香港嘅臘腸,不過佢再大片啲!雞全翼,串燒必食雞全翼特別入味中間又嫩滑,正!香葉肉碎炸蝦膠皮蛋$140今次叫咗呢個有啲驚喜,估唔到咁好食,佢係一個皮蛋外面再包咗蝦膠,口感非常之煙靭同有層次!外面仲有超多肉碎,拌飯一流 ,肉碎亦都有香葉同少少辣味非常香口!小曼谷原隻芒果糯米飯$90原隻大芒果非常之甜,配上椰汁伴糯米飯,好有泰國嘅風味而且份量仲比泰國買到嘅大,非常抵食!泰式千層糕$60這個千層糕必要佢唔會太韌,好軟腍腍嘅感覺,口感好好!餐廳正推出每日指定菜式夜市堂食$38, 勁抵!下次試下先😃😃🍱小曼谷泰國美食 (南角道) (九龍城)📌📍九龍城南角道9-11號地舖

串燒拼盤$120
豬、牛、雞同串燒都有好多款!
雞腎,惹味又煙靭!
雞全翼,串燒必食雞全翼特別入味中間又嫩滑,正!

香葉肉碎炸蝦膠皮蛋$140

小曼谷原隻芒果糯米飯$90

泰式千層糕$60
這個千層糕必要佢唔會太韌,好軟腍腍嘅感覺,口感好好!

🍱小曼谷泰國美食 (南角道) (九龍城)
📌📍九龍城南角道9-11號地舖