黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
今日八點收工,同朋友相約來尖沙咀食日本嘢呢間居酒屋好有氣氛,入到餐廳之後見到好多人都叫木桶龍蝦飯,但係今日想輕食少少,下次先來試吓啦冰燒菠蘿🍍燒菠蘿同菠蘿冰就食得多啦,冰燒菠蘿真係第一次,呢排天氣咁熱食串凍菠蘿做開胃菜就啱哂!流心芝士玉子燒玉子蛋香配上木魚 沙律醬同醬油,內裡芝士每件都流心🥰好滿足!串燒嘅部份好令我覺得驚喜😀雞腿肉好Juicy, 肉質香嫩!每啖都充滿肉汁!我平時少食白鱔,因為怕多骨,今日朋友想食就點一串Share! 食落又真係冇乜骨,白膳肥美,魚皮煎到好香脆,相信花左唔少功夫第一次食黑豚荔枝卷,荔枝又甜又多汁配搭黑豚肉一齊食,更帶出豚肉味😍Encore!!!來到了今天的重點推介!呢個牛油芝士鐵板帶子係出乎意料地好好食!必食!帶子每粒分量十足,餐廳毫不吝嗇,用牛油炒菇再加上芝士⋯⋯芝士拉絲帶子雖然好邪惡,但因為好好食,叫我食完再食多一碟都得!下次黎一定會再叫!飲品方面,餐廳一啲都唔馬虎,朋友嘅北海道士多啤梨牛乳乳酸味道酸酸甜甜好開胃而我點既蜜桃烏龍紅茶,茶味濃之餘又唔太甜~可以解膩~呢兩杯飲品超級好打卡!上面嘅熊熊冰真係好可愛!睇住佢浸下浸下,呢餐食得好愉快!餐廳好有氛圍
今日八點收工,同朋友相約來尖沙咀食日本嘢

冰燒菠蘿

串燒嘅部份好令我覺得驚喜😀
雞腿肉好Juicy, 肉質香嫩!每啖都充滿肉汁!

白鱔

第一次食黑豚荔枝卷,荔枝又甜又多汁
配搭黑豚肉一齊食,更帶出豚肉味😍Encore!!!
黑豚荔枝卷

黑松露大拖羅蓉卷

而我點既蜜桃烏龍紅茶,茶味濃之餘又唔太甜~可以解膩~
餐廳好有氛圍,暫時唔去得旅行住,嚟居酒屋食下飯止下日本癮都唔錯🥰

2022-07-11
冰燒菠蘿