天氣好,心情好,又有幾日假孖住放就緊係去遠D鬆一鬆啦!入返轉赤柱行下 relex 下咁係確實幾舒服。 本來冇乜目標,休悠悠咁見到邊間合眼緣就入邊間,點知行到去美利樓,二樓間西班牙菜大大個牌寫住 憑中銀信用卡午餐/晚餐,在主餐牌消費滿400元減100 酒類飲品除外(記住加一係另計架!)。雖然睇落幾底,但是西班牙菜唔係我杯茶,跟手行上三樓的德國菜館,同樣有這個中銀信用卡優惠,本來星期六有自助餐,連埋加一大約300蚊一位,不過計落還是用中銀信用卡散叫價錢比較化算。所以二話不說就入呢間啦!更何況德國咸豬手係我的至愛。我們一行四人,叫了兩隻德國咸豬手、一杯德國麥啤、一杯凍檸蜜、一客欖油蒜子炒意粉、一客蕃茄牛尾千層麵、再加一個甜品。用中銀信用卡找數全單扣了200蚊,實際付款$810。一個字“抵”!德國咸豬手一如以往的外皮脆脆卜卜,食得出係新鮮即炸的,加埋酸菜一起食,冇咁油膩,我鐘意啊!呢個牛番茄牛尾千層麵是我的最愛,先將牛尾蚊淋再起肉,夾在千層面裡邊,啖啖肉超好味!而且個欖油蒜子炒意粉味道就一般普普通通。再加這個甜品90蚊可能貴咗少少但是那個雪糕非常好味,細細份四個人分其實唔係幾夠食。總括來講這
天氣好,心情好,又有幾日假孖住放就緊係去遠D鬆一鬆啦!
入返轉赤柱行下 relex 下咁係確實幾舒服。

德國咸豬手
蕃茄牛尾焗千層麵
而且個欖油蒜子炒意粉味道就一般普普通通。
欖油蒜子炒意粉
蘋果餡餅
總括來講這個德國餐廳食物水準高,價錢其實唔平,但是有這個優惠叫做相當化算。食午餐可能唔覺平,不過呢個中銀價惠,午市同晚市都用得,吃晚飯都係呢個價就真係無敵喇!

2016-07-02
用餐優惠