2020-09-04 82 瀏覽
我去左兩次2dp都叫左相同嘅野🙈係因為我兩個朋友都想食呢兩樣😂😂(包餐湯)🇰🇷韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉🍝 $118 ✤我自己覺得啲汁好夠,意粉都彈牙掛汁 ✤個汁都幾香泡菜味,但又有啲蕃茄味咁~個汁個texture都幾creamy, 而且又唔會太辣咁🙆🏻‍♀️ 酸酸辣辣都幾開胃(都唔會太辣) ✤ 但啲煙肉就真係好唔似本體🙈無論係個樣同味道都有啲差別~不過好彩入哂味,咁對成個意粉嘅味道都無太大影響🤣💛流沙鹹蛋黃燴飯🍚 $138 ✤ 都幾香鹹蛋黃味,真係會食到個汁有鹹蛋黃起沙嘅味道😳 ✤首先大排檔豆腐真係炸得幾香脆,佢係椒鹽豆腐咁嘅味,其實同個risotto都無話唔夾 ✤ 啲飯好特別😳係好似用左大麥飯,啲飯粒唔單止好入味,而且仲煙煙韌韌,好有口感🤣 ✤但可能個飯個汁係用牛奶調?(唔太記得因為真係食左一段時間🙈)或者係因為用左大麥飯,所以感覺都會有少少飽肚同埋我記得個感覺比意粉漏多少少...自己就覺得中規中矩,不過不失

(包餐湯)

🇰🇷韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉🍝 $118
韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉

✤我自己覺得啲汁好夠,意粉都彈牙掛汁

💛流沙鹹蛋黃燴飯🍚 $138
流沙鹹蛋黃燴飯

✤ 都幾香鹹蛋黃味,真係會食到個汁有鹹蛋黃起沙嘅味道😳

自己就覺得中規中矩,不過不失
韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉
流沙鹹蛋黃燴飯