餐廳: 百樂潮州酒樓 (希慎道)
資訊:

2022-09-11 1904 瀏覽
可以同一家人齊齊整整,過節,享受美食真係最好開心。 屋企係廣東人,但今次可以品嚐潮州美食過節,好特別。呢度一樣有粵式點心,當然唔少得鵝片同埋最出名嘅手打魚蛋 👍🏻👍🏻 ,而且佢哋嘅功夫茶十分之好,入口甘甜 😋,點心太好味了,掛住食已經唔記得影相😅家人更一早預訂了潮州翅及八寶海參😋😋😋絕對係大滿足。潮州翅比粵式翅更濃味,啖啖都食到翅條,正👍🏼原本唔太喜歡食海參嘅我,見到海參上枱時都不禁⋯⋯嘩😳好大件,真係大件,真係好大件⋯⋯(重要嘅嘢要講三次 🤣🤣)經過侍應生切開之後,原來發現裏面仲有好多餡料⋯⋯ 瑤柱,蓮子,蝦仁,帶子,蟹肉,百合⋯⋯雖然濃味但不太鹹,剛剛好。總結,食物味道好好,但價錢比想像中略高。 但不重要最重要係全家人可以開開心心一起過節☺️

家人更一早預訂了潮州翅及八寶海參😋😋😋
絕對係大滿足。

潮州翅比粵式翅更濃味,啖啖都食到翅條,正👍🏼

原本唔太喜歡食海參嘅我,見到海參上枱時都不禁⋯⋯嘩😳

好大件,真係大件,真係好大件⋯⋯(重要嘅嘢要講三次 🤣🤣)

2022-09-03
  • 功夫茶