2023-07-21 540 瀏覽
#中環美食 我嘅 #中環 canteen #施心畢老撾餐廳中環 #抵食 #平民美食 而且重係 #老撾 菜 不過因為都係 #東南亞 所以同 #泰菜 🇹🇭 #越南菜 🇻🇳 差唔多噉 但大家都可以一試我哋嗌咗永遠都必嗌嘅是冧彈雞全米椰子湯粉💃小心唔係雞肉全米湯粉 完全兩個級數🥸佢嘅 #椰子 湯真係好出色 今次一入口淡味咗少少但都飲晒成碗湯😍啲雞係煎得好好食 外軟內軟 連埋啲肉汁🤩同份量食落都夠另外嗌豬頸肉就鐘意淋嘅話就會好鐘意🐖之前疫情晚市都得一兩枱客(特別係中環比較多人wfh)嗰陣都好擔心會捱唔住 但而家見到陸續回復 希望可以更多人去試啦🥹📍 施心畢老撾餐廳中環威靈頓街98號翡翠中心4樓#中環 #中環美食推介 #hkig #hkfoodie #hkfood #eat #food #東南亞美食 #中環食極唔肥
#中環美食
我嘅 #中環 canteen #施心畢老撾餐廳