2020-03-04 877 瀏覽
今日有野要做,黎到中環附近。臨近中午時間自己一個行經IFC,見到呢間美國連鎖快餐店,就決定一試。其實呢間鋪頭已經喺香港開咗一段時間,而且仲開左其他分店,但有鑒於我有輕度排隊恐懼症😂所以一直以來都未有機會去食。呢個burger以快餐店黎計味道都真係不過不失。先講佢嘅肉,食落去係有濃郁嘅牛肉味,比起其他連鎖快餐店嘅漢堡包,的確唔錯,對得住個價錢。特別要稱讚一下佢個麵包。並非用普通嘅白麵包,而係黃色麵包,對於我呢個「包人」黎講,食到一個咁鬆軟嘅麵包,真係非常幸福除咗burger,我仲叫咗薯條食。見呢個芝士薯條都只係比普通薯條貴多少少,所以就豪不猶豫叫咗。薯條係粗身薯條,配上芝士醬,真係好邪惡,但係得自己一個人食,食落有少少濟。可能反而叫返普通薯條再配上茄汁加芥末醬嚟食仲好。呢間中環分店有室外地方,係涼涼地嘅天氣坐起出面食,應該感覺一流,真係好似去咗外國咁。

ShakeBurger

Cheese  Fries