2020-10-16 3745 瀏覽
今晚嚟到中環呢邊食晚餐☺️見到石板街呢度有一間小店食日本嘢~喺門口就見到好大隻連豬😍見到係一間黃店👍🏻就梗係嚟支持一下💪🏻一入到餐廳就見到佢以居酒屋嘅形式做主調🥰好似去到日本嘅居酒屋咁😆有唔同類型嘅日本菜選擇~感覺都好吸引😋黑松露帆立貝沙律有四舊好大舊嘅帆立貝刺身😍好新鮮~食落啖啖肉👍🏻沙律菜配左黑醋~酸酸甜甜幾開胃😋仲有啲黑松露醬好濃郁💕芝麻雞翼有兩隻炸雞翼~表面有芝麻粒好香脆😋表面有少少窿嘅感覺🙈不過都唔影響佢嘅口感👍🏻外脆內軟🥰咬落去仲有好多肉汁出嚟😍超級Juicy☺️忌廉蟹肉薯餅表面呈金黃色😍咬落去脆卜卜👍🏻好香口😋入面包住忌廉蟹肉~忌廉好creamy☺️蟹肉好新鮮🥰好豐富嘅texture💕S2 special 海鮮杯係一個玻璃酒杯裝住好大隻刺身蝦~仲有青瓜粒同埋飛魚蟹子,仲有吞拿魚肉碎😆海蝦刺身幾鮮嫩👍🏻飛魚蟹子粒好大粒😍食落啲汁流出黎😋超級鍾意咁大粒嘅飛魚蟹籽🤣吞拿魚肉碎一樣咁好味☺️青瓜粒幾新鮮爽口🥰蟹子明太子蘆筍炒飯佢個擺盤超級靚😍好有日式風情💕表面仲有兩棵蘆筍伴碟~炒飯好香口😋伴有蟹子同埋明太子☺️炒飯好有鑊氣👍🏻熱辣辣餐廳嘅服務態度好好👍🏻見到你啲茶飲晒唔夠水會不停幫你加水🥰

蟹子明太子蘆筍炒飯

餐廳嘅服務態度好好👍🏻見到你啲茶飲晒唔夠水會不停幫你加水🥰而且店舖入邊有好多文宣☺️好多連豬,腦魔同Pepe公仔😍同路人好值得幫襯💪🏻
2020-10-15