2021-10-08 805 瀏覽
📍MEATS中環蘇豪士丹頓街28-30號地下.Set Lunch💰$198.🤓Wagyu Carpaccio.🤤Porchetta.🤓Chocolate Brownie.同同事喺soho亂行唔知食咩好見到pirata group嘅呢間 就算唔好食 都無伏係你啦!.For small,飛晒啲salad 揀咗carpaccio其實我都唔知咩黎 google完見係beef tartare個類應該無伏食落都無伏 nduja汁少少辣 mustard seed增加口感同事分別叫咗duck salad同tacos三碟small嘅presentation都好靚duck salad竟然係鴨肉加西瓜 睇落好正早知無啲uncooked嘅菜 我應該會揀呢個做starter.間餐廳叫meats 佢主打當然係肉啦我揀咗pork belly黎到見到細細一圈 心諗:嘩 飽唔飽㗎 好似唔多抵喎但食晒就發現呢個portion絕對係啱啱好 不多不少再多就好膩 知止不殆外皮好crispy 食到尾都仲脆 但就有啲硬 硬到係用刀切 都有難度最後直頭放棄 as long as塞到入口 就將淨低嘅責任交比親愛嘅牙齒肉位反而好ok 肉
📍MEATS
🤓Chocolate Brownie
同同事喺soho亂行唔知食咩好
見到pirata group嘅呢間 就算唔好食 都無伏
係你啦!
For small,
飛晒啲salad 揀咗carpaccio
但就有啲硬 硬到係用刀切 都有難度
肉位反而好ok 肉質軟腍 好食過大把sell慢煮嘅鋪頭
皮同肉中間除咗肥膏 stuff咗啲綠色香草類嘅嘢
我估就係menu寫嘅capers powders
pork belly唔駛預佢瘦 一定係有肥位 所以道菜更好食
一路知自己吞緊脂肪 但一路覺得好好食唔想停
ᴇᴀᴛ ɪᴤ ᴤᴛʀᴜɢɢʟᴇ!
整體係味道質感都非常唔錯 推薦!
上菜嗰時好odd
waiter放低咗一盤薯條同三個main
我地已經覺得有啲怪 唔知嗰盤薯條係跟邊個餐
然後無耐 佢過黎 放低第二盤薯條
我地望住佢 佢又望住我地👀
大家都唔知大家jm 打和super!
食到最後先估 間餐廳應該係unlimited supply of fries
佢應該係suppose我地share 咁當然我地都真係share
但其實我想一個人食晒嗰盤carbohydrate🤫
我第一個舉手揀咗brownie做甜品