2022-08-31 86 瀏覽
Majo香港有數不勝數嘅西班牙菜,但唯獨呢間非常口我心水。地理位置位於中環,啱晒上班放lunch或者放工過嚟同朋友聚餐。坐位舒服唔會同側邊嘅一枱坐得好近。前菜叫咗Albonsigas肉醬肉丸,餐廳將wagyu打碎整成肉丸,肉丸嘅牛肉味好濃厚,配合蕃茄醬十分夾味道。另一款前菜Pulpo Y papas,整條八爪魚鬚呈現眼前,旁邊有薯蓉同mojo醬,口感煙韌,沾上醬料更加豐富口感層次!最後一款前菜 Gambas ajillo,鮮蝦配蒜油,中間仲放咗cream,每一粒蝦都好大隻,好鮮甜肥美!主食有Picana steak,300g 等級9嘅wagyu食落非常fulfilling,和牛上面鋪滿由茄子同蒜油打成嘅醬。個人比較鍾意唔點醬料,肉質鮮嫩而且油脂豐富,肉控一定要試試!甜品叫咗Torrijas,最經典嘅法式西多士,帶點西班牙嘅風味,非常特別!雖然冇叫西班牙特有嘅sangria,但Martin millers同Majo martini都相當有驚喜。
Majo