睇過Lamour 太和店既推介,但對我黎講有D遠,得知中環店試業一於先試為快! 餐廳位於蘭桂坊,以紅色做主調,配合水晶鋼琴、大大盞水晶吊燈,好有氣派格調,成個氛圍令人聯想到Waltz 既舞台!❤️點了兩份4道菜晚餐🍽️先有自家製法式餐包🥖配黑松露牛油、吞拿魚醬。🍅頭盤:蕃茄莎莎用上本地有機蕃茄,味道清甜,莎莎汁酸甜平均,好開胃!🥣餐湯:大蔥薯仔湯,口感好綿滑另加$40,upgrade法式龍蝦湯,龍蝦味濃厚鮮味,帶酒香。🥩澳洲Black Opal M9 和牛小排M9係澳洲和牛最高級別以medium 既熟度剛剛好肉質細緻粉嫩,紋理油花均勻,滿口油香又juicy ! 配杯帶果香house red🍷口感balance,很配!🐟乾式熟成澳洲紅東星斑柳紅東星班多數以中餐清蒸,估唔到出現喺切開金黃薄脆魚皮,魚肉經熟成處理煎,雖無中式豉油蒸煮調配,魚味天然濃香同甜味同樣突出。底層仲有鮮滑日本蠔,綿滑夠Juicy,蠔味悠長。🥄Crème brûlée 法國燉蛋,薄薄一層焦糖脆口,燉蛋creamy柔滑。🍋Lemon tart檸檬撻清香微酸,配上樹子餅圈伴碟,精緻又有少女心!

點了兩份4道菜晚餐🍽️
先有自家製法式餐包🥖
配黑松露牛油、吞拿魚醬。

🍅頭盤:蕃茄莎莎
用上本地有機蕃茄,味道清甜,莎莎汁酸甜平均,好開胃!

🥣餐湯:大蔥薯仔湯,口感好綿滑

🥩澳洲Black Opal M9 和牛小排
M9係澳洲和牛最高級別
以medium 既熟度剛剛好
肉質細緻粉嫩,紋理油花均勻,滿口油香又juicy !

配杯帶果香house red🍷口感balance,很配!

🐟乾式熟成澳洲紅東星斑柳
紅東星班多數以中餐清蒸,估唔到出現喺
底層仲有鮮滑日本蠔,綿滑夠Juicy,蠔味悠長。

🥄Crème brûlée
法國燉蛋,薄薄一層焦糖脆口,燉蛋creamy柔滑。

🍋Lemon tart
檸檬撻清香微酸,配上樹子餅圈伴碟,精緻又有少女心!