2023-06-10 216 瀏覽
中環soho區真係好多特色餐廳,呢間主打海鮮法式餐酒館,食過後真係覺得啲海鮮好新鮮今日同家人嚟食晚餐,先點咗個好特別前菜魚子醬鰻魚甜甜圈,一上檯就覺得擺盤好有心機,甜甜圈焗到外脆內軟,而入面個餡係橙味胡蘿蔔醬,面頭鰻魚經煙燻過,仲有矜貴黑魚子醬,食落濃香又鮮味,整體富層次感呢款canelloni媽咪都大讚好食,做法好似春卷咁,脆卜卜又夠薄嘅外皮,包住鮮甜松葉蟹肉同蘋果㗎,非常清新開胃而呢到嘅招牌菜西班牙紅蝦risotto仲用咗巨型大紅蝦,而且肉質夠鮮夠彈牙,意大利飯經芝士同龍蝦醬煮成,再加埋紅蝦頭膏一齊食,簡直係邪惡般鮮味,係呢到必食推介另一款主菜係鱸魚配椰菜花,鱸魚好厚身,煎到兩邊金黃色,肉質細嫩又夠哂啖啖肉,而個法式牛油白酒醋汁更加係畫龍點睛,令到魚鮮味更出