台灣係香港人快閃旅行既地方所以台菜一直都係我最喜愛菜式之一疫情關係去唔到台灣,謂有黎拜訪一下Check-In Tapei !!!間鋪唔係好大,三十幾個位度食物方面我覺得都算整得幾有心機!櫻花蝦烏醋茄子好味指數五粒星滿分,我比四粒星因為茄子整到好淋,汁甜甜地幾開胃!蒜香三色台腸好味指數我比二粒星因為賣相好一般,拎過黎已經好失望!食落去味道同想像差唔多,但肉身偏乾身,所以我建議你地留肚食其他食物!鹽酥雞好味指數我比三粒星外皮幾酥脆,肉身還可以但欣賞它兩邊有二隻不同醬汁點來吃,唔洗咁dry😂日式起司鰻魚蛋餅好味指數我係比滿分!!全晚最好食!!可能我係鰻魚腔😂😂員工會即場燒熟芝士,燒過既鰻魚配埋熱熔熔既芝士簡真係冇得輸😎 蛋餅變左配配角豬軟骨牛乳拉麵好味指數我比三粒星先講左唔好既係豬軟骨整得唔夠淋,呢個對鐘意食豬軟骨既朋友仔黎講係大忌!但勝在湯底濃郁,佢係偏結身的,牛乳味亦夠溏心蛋魯肉飯好味指數我比四粒星食到呢碟其實我地已經好飽...但為左openrice既同伴們,點都要試一試😂😂佢既份量唔係好大,因為魯肉飯係偏油,所以岩岩好!肉身肥瘦適中!將肉汁連埋飯一齊食,好黏身,味道唔錯!不止400次伯
台灣係香港人快閃旅行既地方
所以台菜一直都係我最喜愛菜式之一

間鋪唔係好大,三十幾個位度
食物方面我覺得都算整得幾有心機!
櫻花蝦烏醋茄子
好味指數五粒星滿分,我比四粒星
因為茄子整到好淋,汁甜甜地幾開胃!
蒜香三色台腸
蒜香三色台腸
好味指數我比二粒星
鹽酥雞
鹽酥雞
好味指數我比三粒星
外皮幾酥脆,肉身還可以
但欣賞它兩邊有二隻不同醬汁點來吃,唔洗咁dry😂
日式起司鰻魚蛋餅
好味指數我係比滿分!!
全晚最好食!!可能我係鰻魚腔😂😂
豬軟牛牛乳拉麵
豬軟骨牛乳拉麵
好味指數我比三粒星
但勝在湯底濃郁,佢係偏結身的,牛乳味亦夠
好味指數我比四粒星
食到呢碟其實我地已經好飽...
但為左openrice既同伴們,點都要試一試😂😂
佢既份量唔係好大,因為魯肉飯係偏油,所以岩岩好!
肉身肥瘦適中!將肉汁連埋飯一齊食,好黏身,味道唔錯!
好飲指數我比四粒星
呢杯野飲算係新出,攪拌下底既咖啡果凍一齊飲幾好飲!
亦為呢一餐畫上一個完美既Ending!

2020-04-27
  • 手繪雙色鹽酥雞