2023-08-09 520 瀏覽
-我去依間餃子店係條長樓梯側邊中間,有D隱世既感覺,但都算容易搵🤣🥢冰花抄手-蒜芯豬肉餃$58首先要讚下廚房真係煎到d餃子好靚😍火候控制得好好,脆得黎又冇燶底🤤🤤餃子上面鋪左蒜泥同蔥,因為好少係出邊可以就見到蒜芯豬肉餃🤣所以覺得好特別😍咬開入邊蒜芯份量唔多,唔會搶味🤤但唯一既問題係配埋上面蒜泥食,個口就好大陣味,加埋我戴口罩🤭🫣呢個餃子比較重口味,食淡D既可以嗌其他口味既冰花餃子🤭🥢餃子套餐$74套餐可以揀兩款餃子,我就揀咗韭菜蝦皮豬肉餃同埋黑白松露豬肉餃(要加$4)。韭菜蝦皮豬肉餃外皮煎到好香脆,入邊韭菜同豬肉比例岩岩好,而且韭菜唔會苦,證明菜夠新鮮😂黑白松露豬肉餃我揀咗湯餃,個湯底係豆乳湯底,好特別😍湯餃未食已經聞到陣漏煤氣味,超級香口,而且餃子唔鹹🤤🤤絲網春卷 $24炸得好香脆,1D都唔油,正🥰芝麻雞翼$18呢個芝麻雞翼炸到外皮好香脆,入邊雞肉肉質嫩滑😍😍炸雞軟骨串(2件)$11可能係食開燒同炒既雞軟骨顏色比較深,所以一上枱既時候見到比較淺色,我仲以為佢唔熟😆但食落個味道都係比較生🫣下面有D類似燒汁既醬汁俾你點,但都係冇咩味😔個人比較唔推薦🫣🫣評分:味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️整
🥢冰花抄手-蒜芯豬肉餃$58

🥢餃子套餐$74

絲網春卷 $24
炸得好香脆,1D都唔油,正🥰

芝麻雞翼$18
呢個芝麻雞翼炸到外皮好香脆,入邊雞肉肉質嫩滑😍😍

炸雞軟骨串(2件)$11

評分: