喺朋友嘅推薦下就決定試下依間印度菜☺️餐廳位置對我依啲靠google map搵路嘅路痴嚟講真係好隱蔽😂餐廳門口已經好靚,行到入餐廳裡面裝修都好Fancy好啱打卡😍💙Chaiwala Holiday Lunch set💙💵$298 pp因為想試多啲食物款式,所以就同朋友order咗lunch set試下~頭盤係固定四款嘅印度街邊小食,分別有油醋汁沙律菜、Pani puri、脆米同薯仔沙律😋沙律菜同薯仔沙律味道正常無驚喜~而且我終於食到我一直都好想試嘅Pani puri😍😍Pani puri係印度嘅經典街頭小食,係一款空心油炸球裡面有啲洋蔥、蕃茄、薯仔等等配料,再喺食之前淋少少特製酸酸辣嘅汁~無論係口感定味道都有種好特別嘅風味,值得一試🥰 脆米就好卜卜脆,再配上牛油果蓉,都係一款唔錯嘅前菜☺️另外個set包一款燒烤食物,我同朋友揀咗The Classic Chicken Tikka同Pink Salmon🤗個燒雞肉真係好有驚喜😳之前一食開啲印度餐廳嘅雞肉好多時都係比較鞋,我一直以為係因為印度式烹調方法嘅原因🤔但係我喺依間餐廳食到嘅燒雞好嫩又juicy😍加埋啲充滿印度風味嘅香料,正🤩另一款Pin

💙Chaiwala Holiday Lunch set💙
💵$298 pp

脆米就好卜卜脆,再配上牛油果蓉,都係一款唔錯嘅前菜☺️

另一款Pink Salmon都唔錯~一樣燒得好嫩,好pink😂不過如果要二揀一,我都係會prefer燒雞~

跟住就嚟到印度咖喱~揀咗Old Delhi Butter Chicken同Gosht Kofta Curry~一款雞一款牛肉丸,兩款咖喱都用咗蕃茄做base~雞嘅依款香料味比較重,亦都比較辣,如果覺得太辣,可以加啲另外一小碗嘅yoghurt醬汁,可以減低咖喱口嘅辣度☺️另一款牛肉丸嘅蕃茄味比較重,我覺得仲有一種類似用紅酒燉菜嘅味道😂個肉丸超好食!勁腍又好重牛味😍正呀~

兩款咖喱配naan都好夾好好食😋個naan都似係自家製~口感好煙韌,唔錯☺️

仲有一個印度香料炒飯,我揀咗羊肉炒飯,唔食羊嘅可以揀素食款,偏辣,好香香料味,如果唔係因為實在太飽我一定會食晒佢🥺

最後終於嚟到甜品喇~有carrot cake、雲呢拿雪糕同gulab jaman,一款傳統嘅印度甜品,不過真係太甜🙈完全係一舊浸滿糖水嘅粉球嚟,姐姐搞唔掂😂個carrot cake唔知點解食落似香蕉,偏乾,不過配埋雪糕食都ok,但係都係比較偏甜~

💛Chai Tea💛
💵$45
大大壺chai tea都係$45蚊其實cp值唔錯,好香香料味,口感溫和又唔會太刺激,唔錯~

💜Mango Lassi💜
💵$80
好多時食印度菜我都好鍾意叫依杯嘢飲,芒果乳酪咁,酸酸甜甜😋而好多時其實都會有少少口伏地甜,不過依間竟然係好出奇地係大概微糖到半糖嘅甜度😳啱晒我🥰

P.s. 有加一服務費

💕overall💕
依間餐廳裝修真係好靚,食物水準都好唔錯,雖然價錢唔平,但係如果偶爾食下都係一個唔錯嘅選擇☺
Pani  puri
The Classic Chicken Tikka
Pink Salmon
Old Delhi Butter Chicken and Gosht Kofta Curry
Dessert  Plater
Chai  Tea