2023-09-06 748 瀏覽
認真地說,什麼是老撾菜式?係咪泰菜+越南+緬甸+柬埔寨的混合菜式?其實我都搞唔清🙈咁啱行開中環唸住揾好嘢食,又咁啱經過樓下見到十幾人個頭向上望,人嘅自然反應梗係跟住望嫁呀👀點知見到個招牌“老撾”二個字吸引左我,而且又未试過,所以咪試下佢囉。。。入到去,環境都幾好feel,幾特別,裡面有椰樹裝飾,有種泰國熱情感覺,再加上唔知咩語言嘅music 🎶都幾正 服務員都好nice, 都會簡單介紹下,套餐上有唔啱食的都會可以改配搭,埋單又多謝前亦多谢後,仲會比優惠咭集印花for下次優惠,好識留客做生意我特別喜歡炒肉碎,好好味,炒得唔乾,配紅米飯一流,冇得輸河魚好鮮味,之前都擔心會有泥味或腥味,但經過香矛味變得更有魚味酸肉腸+香矛腸,製法令肉質外脆卜卜內好juicy ,令人有種食唔停的感覺青木瓜沙律,好清涼感,打開了我嘅胃口整體,性價比高,一定會再試,比個👍 like

我特別喜歡炒肉碎,好好味,炒得唔乾,配紅米飯一流,冇得輸

青木瓜沙律,好清涼感,打開了我嘅胃口

整體,性價比高,一定會再試,比個👍 like