2024-03-17 319 瀏覽
今日約咗朋友過嚟食飯,突然之間佢話想食pizza,所以我帶咗佢嚟The Pizza project,呢度出名做手工pizza,佢嘅麵團整出嚟嘅Pizza好好食,咁如果你本身對麩質過敏,你就可以同佢哋講gluten-free dough咁我同朋友share左一個小食同一個Pizza,因為以前嚟過所以知道佢個Pizza都好大份咁我哋嗌咗一個Parma ham配melon 同一個Carbonara pizza佢嘅Parma Ham係用18個月嘅火腿配上兩舊麵包同埋幾舊哈密瓜,可惜佢火腿太多但係哈密瓜太少,所以令到食到最尾嘅時候覺得火腿比較鹹之後就嚟咗個Pizza,佢上面又有煙肉、鵪鶉蛋、蕃茄醬、唔同嘅芝士,但係成個Pizza好鹹,好彩有朋友share,如果唔係自己一個一定食唔晒