呢排心思思想食crepe💭💭個friend話中環有間人氣過江龍出名食crepe😳咁就同佢黎食個飯餐廳裝修簡潔,我哋坐低咗🪑之後就開始揀嘢食啦😋😋我哋都睇中咗佢個set dinner🥳於是就決定一人叫一個🤩🤩Starter 可以揀餐湯或者salad,咁我地就叫左各一,可以互相share下😆😆 Main 我地就叫左Crepe Francaise $205 🦆同埋 Signature burger $209 🍔甜品梗係crepe啦,加$99就加多1個crepe❣️Starter - 餐湯 & Salad 🥗 餐湯係蕃茄湯🍅🍅蕃茄味濃郁🥣夠晒Creamy 🤤 Salad 🥗 用料新鮮豐富,有berries🫐紅蘿蔔🥕洋蔥🧅 仲有羽衣甘藍,配合埋有蜜糖🍯嘅意大利黑醋汁,酸酸甜甜超級開胃😝Main - Crepe Francaise & Signature burger 油封鴨配格魯耶爾芝士🦆🧀油封鴨肉配上crepe,再加上濃郁嘅gruyere cheeses 🧀 同洋蔥🧅成個crepe都有百里香🌿同蔥香味,配合埋Dijon Mustard🥰一啖接一啖,食到停唔到口😂精選和牛漢堡🍔漢堡除咗有和牛🐮漢堡

Starter - 餐湯 & Salad 🥗
餐湯係蕃茄湯🍅🍅蕃茄味濃郁🥣夠晒Creamy 🤤
Seasonal  Soup
Signature salad

油封鴨配格魯耶爾芝士🦆🧀
Crepe  Francaise

精選和牛漢堡🍔
Signature burger

漢堡除咗有和牛🐮漢堡,車打芝士🧀之外亦都配合埋蘑菇🍄煙肉🥓蕃茄🍅洋蔥🧅芝麻菜等等嘅配料
醬料有少少芥末嘅香味,口感超級豐富😚😚

Dessert - Cafe Gourmand & Crepe Grecque

我最期待就係甜品嘅部份😍😍😍黑朱古力配rum sauce 🍹及特濃咖啡☕️忌廉芝士
Cafe  Gourmand
黑朱古力本身就唔會太甜,個crepe有淡淡嘅Rum酒香,再加埋朱古力醬🍫同Espresso cream cheese,另外仲有2塊biscotti,超香脆🍪

開心果,核桃及蜂巢🍯配香草雪糕,crepe夠薄身❤️❤️
Crepe  Grecque
呢個Crepe甜得黎唔會好膩😋😋開心果碎,核桃碎同埋蜂巢脆脆配合埋一齊食係好有口感😇😇超crispy ,仲有啲蜜糖🍯嘅香味 ,加埋個雲呢拿雪糕真係一流🤤😋

飲品方面☕️☕️我哋就叫咗杯熱朱古力🍫🍫
熱朱古力
同杯凍嘅榛子朱古力,兩杯朱古力味都好豐富🤩而且再喺朱古力上面加咗cream🍨榛子朱古力嘅榛子味亦都好出
榛子朱古力
朱古力迷真係不容錯過!😊