2023-10-29 120 瀏覽
今日同屋企人食飯,知道Vcity開左間新餐廳,加上又想食下中菜就決定試下~ 環境幾寬躺,裝修得體,比人感覺幾舒服。一入左就已經放底左熱水壺係枱,入面係熱菜。我地總共嗌左三道菜同三個甜品。首先第一道係大盤香鍋,揀左醬香味。入面都幾多料,有豬耳、牛丸、豬腸等,不過其中蝦就肉質麻麻地,另外午餐肉又唔太夾。食落都香口,配飯食啱啱好。第二道就試左金湯酸菜魚,魚質幾好幾滑,個湯唔係啲好刺激好辣個種,係順口可以就咁飯,加埋啲寬粉幾飽肚。第三道就係大魚頭粉皮湯,呢個幾出色。個湯奶白色好睇又好味😋入面有豆腐、粉皮、白菜做配料,好夾。魚頭啲肉好滑,值得一讚👍🏿至於甜品叫左雪糕黑糖冰粉、酒釀丸子同紅糖糍粑,全部都不過不失,幾好食~總結黎講,價位正路,想食魚又想坐得舒服可以試下!
總結黎講,價位正路,想食魚又想坐得舒服可以試下!
紅糖糍粑
酒釀丸子