2023-09-24 2546 瀏覽
中佬情懷總是痴😂食嘅係港式大排檔風味鑊氣。人氣。地氣今晚消費六百幾食咗四大碟嘢飲咗一支藍妹啤酒,價錢如何不過不失份量無可挑剔,但純粹單憑感覺就真係無限分。全晚最值得推介係豉椒炒蟶子, 唔好睇佢細細支食落口又爽又甜又鮮味,如果能夠再加埋涼瓜煎米底咁就真係very的good,而另外小弟覺得最romantic嘅炸大腸炸得外脆內嫩,而个甜酸汁相當到位不濃不甜不酸味道恰好,食落便自然勾起當年上海舖嘅炸大腸味道。不過避風塘虎蝦同埋小炒王就真的比較一般,先講小炒王鑊氣ok但就係唔夠惹味,避風塘虎蝦炒料夠香夠味,但蝦本身就唔夠新鮮,如果改食豉油王應該可以好接受一點。 整體今晚用膳情懷滿分,難得仍然能夠在香港食到傳統大排檔的鑊氣,小弟仍然推介大家一定要黎試下。
中佬情懷總是痴😂
食嘅係港式大排檔風味