2018-07-27 109 瀏覽
約左partner 攞野,順便食返餐聯誼下,佢介紹佢公司附近的樓上 cafe 。原來彌敦道有間 CaSa 酒店,而酒店𥚃面就有間西餐,唔係老馬識途,跟本唔會識得來。上到去都唔少人,朋友話呢間係油麻地區打工仔的高尚飯堂,所以多人食都唔奇。美國安格斯西冷牛扒食物幾好喎,佢食牛扒餐,唔算好大份但真係好鬼香。啱啱煎好就上盤,侍應仲要急急腳送餐,所以件扒堅熱辣。我試左一舊,真係好味喎。西冷一般較為有咬口,重牛味,但好彩佢冇乜筋,唔會韌。仲有燒汁同芥末可以點 tim 。而且見佢配菜都多,好精神。香蒜白酒蜆意大利粉我就食蜆仔意粉,意粉入味有香蒜味,蜆仔多但細細隻,最緊要新鮮,不過完全食唔到有酒味。除了蜆仔同意粉,其實仲加左好多配料例如青紅椒同沙律菜等,交足功課。餐湯係南瓜湯,偏淡 ,一般啫;蒜蓉包香脆好味。另一驚喜係西班牙咖啡,好多年冇飲了⋯⋯ 一球雲呢拿雪糕加上凍咖啡,比例完美,濃淡適中,令人回味。環境幾好,枱與枱之間有距離感,唔會嘈又傾到計。服務都唔錯,快手快腳。埋單好似三百幾,性價比高,算好抵食嫁 。

香蒜白酒蜆意大利粉

餐湯係南瓜湯,偏淡 ,一般啫;蒜蓉包香脆好味。

西班牙咖啡

埋單好似三百幾,性價比高,算好抵食嫁 。

西班牙咖啡