2021-06-20 1498 瀏覽
Cupping Room可能係香港最有名嘅咖啡店之一,由12年開業自今,一直都好高人氣,所以我本身都幾期待,但係去左兩次都好可惜地覺得佢地嘅咖啡唔係特別好飲🥲🍊Full brekky $138大大份嘅All day breakfast,煎蛋嘅邊有少少焦脆,sourdough 烘得啱啱好,配埋大啡菇,同新鮮嘅番茄仔仲有煙肉,真係幾滿足😙🍊Crème Brûlée French Toast $108呢個真係有啲驚喜,本身以為係西多士咁嘅樣😂但真係出乎意料。多士嘅部份有啲似鬆乎厘pancake,好輕盈好鬆軟,可惜冇咩蛋味呢個有少少失望。佢落得好少糖漿,所以就咁食個西多士會有啲淡,但係配埋隔離嘅焦糖香蕉🍌同埋creamcheese就好正!!! 如果再嚟我都會食呢個🤪🍊Cappuccino $38唔知點解佢杯Cappuccino同杯latte好似樣,上面無咩奶泡咁,不過都幾好味,飲到咖啡香,但未去到會想返飲嘅地步。🍊Latte (oat milk) $41Oat milk味好濃,唔太飲到咖啡味😟比較似咖啡味燕麥奶.....🍊Mocha $45呢杯最好飲,朱古力味同咖啡味幾balance,1/1凍

🍊Full brekky $138

🍊Cappuccino $38

🍊Latte (oat milk) $41

🍊Mocha $45
呢杯最好飲,朱古力味同咖啡味幾balance,1/1凍冰冰嘅早晨飲一杯暖mocha,好有幸福感。