餐廳: 小曼谷泰國美食 (南角道)
資訊:

2016-09-26 432 瀏覽
嚟到九龍城,太多泰國菜,唔知簡邊間,最終都簡左比較出名既小曼谷串燒$15/串, 都唔平, 但嚟到都幾大串, 燒得唔乾,論肉質,串燒來說是嫩,值得讚是沙嗲醬,有花生碎粒,好香口!叫左豬牛雞及雞腎,最推介係雞腎,爽口得嚟剛熟,好嫩,唔韌,其次係雞肉, juicy!濕炒牛河,好多料,味道ok, 但河粉少左d嚟食泰國菜,其實重點係想嚟食芒果糯米飯其實呢個先係我既主菜上檯時仲出晒煙,熱辣辣!糯米球內有白糯米/黑糯米兩款,成碗飯咁大,芒果好厚肉,兩層,等於成個芒果,好甜,與椰汁糯米飯永遠是絕配!整體來說,都唔錯既泰國菜,見到人食咖哩大蜆,蒜蓉飽,同炸芝心蝦餅(大過乒乓波),好似好正,下次一定要試吓

串燒豬牛雞,雞腎
濕炒牛河,好多料,味道ok, 但河粉少左d
濕炒牛河
嚟食泰國菜,其實重點係想嚟食芒果糯米飯
其實呢個先係我既主菜
芒果糯米飯