2023-11-11 356 瀏覽
星期六打完針之後,同朋友一齊去咗尖沙咀食一間叫✨CURATOR Art & Cafe 💫食lunch☺️ 我哋叫咗卡邦尼培根意粉🍝&夢幻早餐🍳,而飲品我簡咗檸檬草姜茶🫚朋友就簡藝術打印咖啡☕️👉卡邦尼培根意粉🍝呢碟意粉偏向清新風味,麵條並無依賴卡邦尼醬,反面麵條無沾上大量醬汁,使用數粒蒜頭及少許辣椒條,提升意粉味道嘅層次,有卡邦尼風味但唔會同膩口,餐廳採用長通粉,醬汁只由麵條坑紋沾上,麵條有咬口,但我覺得再煮耐少少就更適合我🤫夢幻早餐🍳由蒜蓉包、滑蛋、香腸、蕃茄仔、菠蘿、煙肉、煙三文魚、士多啤梨及沙律菜組成😊食材足料新鮮😆朋友好快就清哂😎檸檬草姜茶🫚呢杯姜茶就岩哂最近身體差嘅我😆,餐廳用咗Tea Forte茶包沖出黎,擺盤精美,姜混合咗檸檬草,蓋過咗姜嘅辣味,飲完相當舒服同有暖身效果✨藝術打印咖啡☕️係餐廳主打飲品,打卡之選👍🏻可以自選相片俾餐廳print 出黎,朋友簡咗LinaBell嘅相,雖然print出黎效果一般般,但不失Bell姐嘅可愛,加分不少😄朋友簡咗咖啡做底,味道適中☺️

👉卡邦尼培根意粉🍝

夢幻早餐🍳