2020-07-02 168 瀏覽
平時經過成日都見好多人排隊,今日企左喺街諗緊食咩嘅時候,就見到對面係佢喇,終於有機會黎試下。夜晚8點幾,都有幾張檯要排,不過等左5分鐘度就入得,好彩過左食飯時間。我好鍾意食泰菜,泰式奶茶係用煉奶沖,更加係我嘅至愛呢度嘅泰茶唔太甜 (同ChaTraMue相比) 但茶味好夠呢度出名水門雞,對於我黎講只係白切雞,我不嬲都唔鍾意食,所以叫左個雙拼,感覺炸雞點都唔會難食。一上檯係碗湯同2個醬,湯超重味精! 之後一黎碟飯,我嚇左一下-咁細碟嘅 (可能隻碟太大) 水門雞無味架,所以應該先有咁大碟醬配,炸雞如是豬頸肉係其中一樣可以睇果間餐廳嘅水準。試過有d餐廳可以係白烚咁。呢間算係唔錯,唔會太乾。但最好味都係我食評中嘅另一間泰菜炒通菜味道幾好,份量都算大碟。總括黎講,喺尖沙咀呢個旺區咁嘅價錢係好抵食,比我預計中平。味道不錯,不過食完超口乾。大家試下唔飲個湯會唔會好d

我好鍾意食泰菜,泰式奶茶係用煉奶沖,更加係我嘅至愛
呢度嘅泰茶唔太甜 (同ChaTraMue相比) 但茶味好夠

泰式奶茶

水門雞無味架,所以應該先有咁大碟醬配,炸雞如是

水門雙拼炸雞飯

泰式豬頸肉

炒通菜味道幾好,份量都算大碟。
泰式炒通菜

,不過食完超口乾。大家試下唔飲個湯會唔會好d

2020-07-02
泰式奶茶