2017-02-09 2547 瀏覽
如果你想同幾個知己談下心,呢到係一個唔錯既選擇~果晚諗住同兩個老友試下呢間餐廳,本身book左台,夜晚8點45分。點知8點鐘walk in有位,十分好。環境唔錯,入餐廳入面都唔會太嘈,少少昏暗幾好feel;餐廳出面都有幾張台坐高櫈,飲野的話出面唔錯架~一坐低即刻點茶,好餓啊~先黎1杯cocktail見佢有少少strawberry,個樣靚靚就叫左。點知一飲好strong,我同朋友都唔係好飲到,於是同waiter講睇下可唔可以調得甜少少,點知waiter即刻換過杯俾我地,之後仲有follow up睇下好唔好飲!服務加分然後係一份starter雞翼本身餐牌寫住有辣,我地要求唔辣,不過waiter話改唔到,點知黎到有驚喜少少辣岩岩好!炸魷魚唔錯,唔會太多炸粉,亦唔老~但炸蝦有啲失望,炸粉多,肉唔彈我地都叫左兩份main dishes叫左6份豬肋骨,3個女仔食岩岩好!BBQ汁調得非常唔錯,少少酸同豬肋骨好夾又唔會太油膩;肉唔會太腍有口感呢個係全餐最失望既... 首先係賣相,佢餐牌影得好靚俾佢吸引左。點知黎到之後一大pat汁係面的確幾倒胃口另外係味道方面,可能我地點餐時冇睇清楚掛,一食點知係好辣,
如果你想同幾個知己談下心,呢到係一個唔錯既選擇~

一坐低即刻點茶,好餓啊~
先黎1杯cocktail
Purple  Lady

然後係一份starter
雜錦小食拼盤

我地都叫左兩份main dishes
燒聖路易斯豬肋骨
牛小扒磨菇飯
另外係味道方面,可能我地點餐時冇睇清楚掛,一食點知係好辣,所以都幾失望。不過牛肉口感的確幾好,飯粒都唔會太腍太糊,如果食到辣既朋友可以試試~

3個人埋單每人大約$220,西餐廳黎講算ok
2017-02-08