2024-01-03 2202 瀏覽
成日都聽到身邊朋友介紹太二酸菜魚好好味,但要山長水遠返大陸先可以食到,所以一直都無機會食到。而家機會嚟啦飛雲,太二酸菜魚登陸香港啦😍,太二而家有4間分店 ,分別位於九龍塘、啟德、沙田及尖沙咀,咁方便,我緊係要即刻去試吓啦😂今次我去了啟德分店,一入到去,發現佢哋裝修比一般餐廳闊落,連Bb 車都可以輕易推入去餐廳,無摺埋Bb車都唔會阻到其他人,勁有心思嘅設計👍🏻👍🏻食埋方面,我哋叫咗主角酸菜魚、毛血旺、口水雞等等😋😋老壇子酸菜魚 - 上菜時,我都嚇一嚇,勁大碟👍🏻 香氣撲鼻。魚肉大大塊,啖啖肉,而且一啲都唔腥,好鮮味。加上麻辣味,勁過癮,果種麻辣味,就係我好鍾意果種,特別麻的👍🏻👍🏻真係要比個贊佢哋😋 酸菜都好好味,好耐無食過咁好味嘅酸菜魚了,我白飯都食咗兩碗😂勁旺毛血旺 - 好好食,主要係佢個汁,提升晒毛血嘅味道👍🏻沙律蝦仁西蘭花 - 西蘭花好爽口,加上沙律醬,好清新。蝦仁都好新鮮,配上沙律醬,越食越開胃🤤個個鍾意食雞翼 - 雞翼醃製過,好好味,外皮炸到好香脆,好食到停唔到口👍🏻糊辣口水雞 - 個辣醬好野味,加上嫩滑嘅雞肉,估唔到咁高質素😍楊桃百香果檸茶 及 馬蹄好椰清補涼 - 食咗咁多

食埋方面,我哋叫咗主角酸菜魚、毛血旺、口水雞等等😋😋

勁旺毛血旺 - 好好食,主要係佢個汁,提升晒毛血嘅味道👍🏻

楊桃百香果檸茶 及 馬蹄好椰清補涼 - 食咗咁多辣嘢,要飲返啲好飲嘅解吓辣,我勁鍾意杯清補涼,勁清新嘅感覺,所有辣味都一掃而空👍🏻
2024-01-01