2016-02-28 444 瀏覽
今次同朋友食完飯就去黑布街食甜品,果邊至少有三間甜品鋪。結果就入左嚟呢間:由於我地八點幾入嚟,故此我地就可以直接walk in 入去。餐廳用黃燈做燈明,感覺好soft;然後我地叫左荔枝乳酪奶凍和焦糖黑蜜燉蛋+雞蛋布甸:我地先食黑蜜燉蛋,上面黑蜜instead of普通砂糖;但黑蜜比平時的砂糖的質感偏硬,而下層的燉蛋唔smooth,可以再smooth D。雲呢嗱雪糕只係出面普通雪糕;而雞蛋布甸就真係食得出的蛋味,唔太甜。可以一試另外,荔枝乳酪奶凍,內有蛋白脆脆、有荔枝果肉;有少少酸、同荔枝的甜味混埋,感覺好清。P.S. 兩個甜品份不太多,一個人份量就夠一個人食。點菜到上菜時間並不多太多等侯時間。

荔枝乳酪奶凍
荔枝乳酪奶凍