2015-06-22 1490 瀏覽
父親節,爸爸提意食放題,旺角又多人,都係去葵芳,荃灣啦。睇左好多間,最後決定平平地去葵芳夢工房。父親節,只要早兩日訂都有9折,我地一行6日,坐卡位,好迫。睇一睇點餐紙,食物都好多。佢話自己係西日放題,所以食物方面,除左有日本野,仲有西式扒類。我地仲加左每位$68任食生蠔同蟹腳,第一輪生蠔好大隻,不過唔算太肥美。第二輪開始就叫一打得半打,仲要等成大半個中先有,仲要追左幾次,蟹腳都正常既。我地懷疑佢入唔夠生蠔囉。刺身就等左45分鐘先到,三文魚,吞拿魚,立魚,八爪魚,帶子,墨魚片,鮑魚片,甜蝦,蟹棒,玉子。全部都有叫三文魚多肥美,八爪魚好薄d,帶子細粒又有雪味。天婦羅係新鮮即炸,但係等左一個中先到,仲要無天婦羅汁。燒三文魚頭,燒得香,又肥美。黃金燒蠔,好細粒肉。 一品料理既燒汁炒牛肉,牛肉好硬,牛油粟米,好香。壽司,全部都細細件帶子壽司,比起帶子刺身好食。西式扒類,包括羊架,牛扒,雞扒,牛舌等,都叫左,不過等左個半中先有得食,而且賣相勁差。另外仲有甜品,可以自己拎黎食,仲有雪糕添。飲品都係,不過食到一半罐裝飲品就無晒仲要唔re fill 唉。汽水機既汽水又無汽。應該無下次了,都俾錢既時候仲要

生蠔

刺身併盤

天婦羅係新鮮即炸,但係等左一個中先到,仲要無天婦羅汁。
燒三文魚頭,燒得香,又肥美。
燒三文魚頭

黃金燒蠔,好細粒肉。

黃金燒蠔

一品料理既燒汁炒牛肉,牛肉好硬,牛油粟米,好香。

燒汁炒牛肉

壽司,全部都細細件帶子壽司,比起帶子刺身好食。

羊架,牛扒,雞扒,牛舌

另外仲有甜品,可以自己拎黎食,仲有雪糕添。

甜品

雪糕

應該無下次了,都俾錢既時候仲要同我講話無九折,傻的嗎?
芝麻八爪魚