平日少飲手搖飲品,見香港一窩蜂開晒手打檸檬茶都幾有興趣試咁啱紅磡新開咗呢間特別少少 (唔係林香檸呢啲連鎖店),買咗兩杯試吓除咗多款手打檸檬茶,仲有奶茶、純茶、鮮果茶同滋補熱飲🍵▶️ 海鹽鴨屎香奶茶 加椰果 ($29+4)係佢哋最強「六茶表」嘅no. 4!個杯已經好靚,用硬膠夠挺身,店員話可以洗完重用,好環保🌱有別於港式/台式奶茶,茶味溫和,可能因為唔係用紅茶奶味香濃🥛配上已溝勻嘅海鹽,鹹鹹地幾得意,即使固定甜度亦唔覺得甜冇奶蓋嗰層泡泡,飲落較順滑加埋爽口嘅椰果就更有質感喇~▶️ 雪梨爆檸冰茶 配寒天波波 ($35)本身跟馬蹄爆珠,但可以換成其他配料 (唔食馬蹄嘅我就轉左寒天波波)用好似汽水罐嘅透明杯裝,打卡一流呢杯有驚喜,唔係我相像中得個甜字越飲越口渴嘅水果茶😍先會品嚐到桂花茶底嘅芳香,再食到啲人手打爛嘅雪梨渣成件事好fresh🍐亦冇平時檸檬茶嘅酸鹼味揀半糖啱啱好寒天波波Q彈有嚼口似蒟蒻,健康啲又好食-兩杯茶底都好香👍🏻唔淨只係一般檸檬茶或手搖飲品,而係品茶Level鍾意佢冇乜冰,唔會溝淡曬啲味服務好好,店員會介紹每杯用咗咩茶底欣賞佢連包裝都講究,飲品杯啤好曬,外賣拎走唔驚倒瀉係環境差少少
平日少飲手搖飲品,見香港一窩蜂開晒手打檸檬茶都幾有興趣試

除咗多款手打檸檬茶,仲有奶茶、純茶、鮮果茶同滋補熱飲🍵

▶️ 海鹽鴨屎香奶茶 加椰果 ($29+4)
係佢哋最強「六茶表」嘅no. 4!
個杯已經好靚,用硬膠夠挺身,店員話可以洗完重用,好環保🌱
海鹽鴨屎香奶茶

有別於港式/台式奶茶,茶味溫和,可能因為唔係用紅茶
冇奶蓋嗰層泡泡,飲落較順滑
加埋爽口嘅椰果就更有質感喇~

▶️ 雪梨爆檸冰茶 配寒天波波 ($35)
用好似汽水罐嘅透明杯裝,打卡一流
雪梨爆檸冰茶

呢杯有驚喜,唔係我相像中得個甜字越飲越口渴嘅水果茶😍
先會品嚐到桂花茶底嘅芳香,再食到啲人手打爛嘅雪梨渣
成件事好fresh🍐
亦冇平時檸檬茶嘅酸鹼味
揀半糖啱啱好
寒天波波Q彈有嚼口似蒟蒻,健康啲又好食

鍾意佢冇乜冰,唔會溝淡曬啲味
服務好好,店員會介紹每杯用咗咩茶底

欣賞佢連包裝都講究,飲品杯啤好曬,外賣拎走唔驚倒瀉

係環境差少少,隔離係抽氣位,超多油煙💨
性價比算高,兩杯都大杯,可以同人share飲,試多隻味~
外賣自取
$30 (其他)
海鹽鴨屎香奶茶
雪梨爆檸冰茶