2022-01-11 32 瀏覽
每次經過旺角通菜街,都會被兩旁的餐廳吸引,今次帶媽媽來到這間cafe,據聞不只打卡一流,食物質素都不錯😚一於試試~我們叫了二人晚市套餐,包括沙律、前菜、主菜、意粉等。——————————🔹沙律 (牛油果紅莓配芒果醋)我們兩人都喜歡食牛油果🥑但這個沙律中的紅莓和芒果醋更突出,份量好多,夾埋沙律菜一齊食酸酸甜甜,勁開胃!而牛油果提升了整體的層次,食完都唔覺好飽,好耐冇食過咁正嘅沙律🥗😋🔸前菜 (黑松露薯條) 前菜方面,媽媽特意選了薯條,以為細細一筒,原來薯條份量超多!由頭食到尾都未食完😳好喜歡薯條是新鮮炸起,外脆內軟,旁邊的醬有超濃郁黑松露味,適合我這個黑松露愛好者😋😋🔹主菜 (香煎安格斯牛扒)本來是牛小排,但店員表示當天沒有,就轉成安格斯牛扒。整個擺盤很吸引,有牛扒,粟米和蕃茄,旁邊還有中式腸粉😳未試過這配搭,創意滿分,個人覺得與牛扒不太夾~牛扒煎得不會太熟,裏面仍保持粉紅色😳食起來會有少少肉汁,下面的芥末籽醬,帶少少辣味😋整體肉質軟腍和有牛味,不錯👍🏼🔸蟹膏三文魚明太子手捲粉 我和媽媽最喜歡這個手捲粉,未食已經聞到很香蟹膏和明太子味!下面的手捲粉有少少忌廉汁,與又鮮又香的蟹膏和爆汁明太
我們叫了二人晚市套餐,包括沙律、前菜、主菜、意粉等。
——————————
🔹沙律 (牛油果紅莓配芒果醋)
牛油果紅莓配芒果醋

🔸前菜 (黑松露薯條)
黑松露薯條

🔹主菜 (香煎安格斯牛扒)

🔸蟹膏三文魚明太子手捲粉
蟹膏三文魚明太子手捲粉

我和媽媽最喜歡這個手捲粉,未食已經聞到很香蟹膏和明太子味!下面的手捲粉有少少忌廉汁,與又鮮又香的蟹膏和爆汁明太子一齊食,好濃郁美味😋

🔹濃爆72%Real 朱古力鮮奶
濃爆72%Real 朱古力鮮奶

媽媽叫了這杯朱古力鮮奶,未飲已經聞到好濃朱古力味,入口濃稠😳😳好像食緊朱古力😋上面的棉花糖放耐後會變成半溶狀,不會太甜👍🏼

🔸Cream Brûlée coffee
Cream Brûlée coffee

我叫了餐牌上推介的Cream Brûlée coffee, 賣相很吸引,上面有些焦糖脆脆😋完全攪勻後,同時飲到濃濃的焦糖和咖啡味,perfect♥️

牛油果紅莓配芒果醋
黑松露薯條