2020-12-16 1218 瀏覽
喺megabox行街想食辣野,所以就嚟咗呢間專食烤魚嘅餐廳因為得兩個人食,烤魚可能會太大份,所以叫咗可以揀半份嘅水煮魚🤣四川百味水煮魚(半份) $178水煮魚唔洗特別揀辣度,食開其他川菜水煮魚嘅人可能會覺得唔夠刺激,辣度比較低,但依然好香麻味,滿足到今晚想食辣野嘅願望🥳 魚肉食落脆身,我同朋友都唔識欣賞呢隻肉質,反而係咁食啲配菜,寛粉同芽菜等等嘅「雜物」仲吸引🤣老北京烤鴨(半隻)$180因為啲魚肉令人有啲失望,決定再叫多款肉🤣 烤鴨好似都係餐廳嘅另一款signature dish. 鴨皮烤得好香,皮下一層脂肪都烤到脆埋,隻鴨仲切埋好多肉出嚟😂最後仲可以拎住隻脾支棍嚟咬😂大荔枝番石榴沙冰 $29成晚最抵就係呢杯嘢😂 好大杯兩個人飲完全足夠,價錢相對合理,味道正常,解渴最重要🤣總結嚟講食物質素令人滿意,價位一般,茶錢$15一人,最後都冇咩點飲,如果同等價值喺其他區食會有更吸引嘅選擇。
喺megabox行街想食辣野,所以就嚟咗呢間專食烤魚嘅餐廳

四川百味水煮魚(半份) $178

老北京烤鴨(半隻)$180