2019-10-07 397 瀏覽
難得有個long weekend,好想搵一間Cafe靜靜地咁放空一下,逃離城市的煩囂。聽聞西環有好多高質素嘅Cafe,於是我地就出發去到西營盤尋找隱世嘅美食。餐廳位於香港大學站附近,一路上斜行十分鐘左右,就在轉角嘅小巷裏面。餐廳嘅裝修好vintage,有好多有品味嘅小擺設,睇得出店主嘅心思🥰男朋友揀咗佢最鍾意嘅all day breakfast 非常有驚喜!! 炒蛋炒得好滑好出色,伴碟嘅什菌好香好好味,仲有窩夫都好唔錯,外脆內軟😋另外嗌咗個steak sandwich,餡料豐富,牛扒煎到剛剛好。美中不足嘅地方係麥包烘得太脆,食落有點硬。仲有呢杯Flat white,從來未試過用印花圖案嘅陶瓷杯飲咖啡,好靚好精緻。