2022-12-25 1412 瀏覽
24/12/2022專登同朋友一齊去朝聖,睇咗一啲食評都稔住買卷蛋試食,最初稔住全部卷蛋都買一件,都唔知叫好彩定唔好彩,望到個櫃有原味、抹茶、朱古力、蜂蜜、咖啡,因為前面有個客買哂兩件朱古力,最終我哋只係買咗抹茶、蜂蜜、咖啡我等緊落單嘅時候有一個衣著應該係廚房入面嘅人員出嚟問我要幾多件,响我講咗頭兩件嘅味道就打斷我:你總共要幾多件?(感覺就唔係太友善不過見人見智啦!)我話3件,總之想買完就走,其實返到屋企回想比我揀多次我應該會答:唔好意思打攪晒!之後就走人講返3件卷蛋,抹茶味:蛋糕體有抹茶味,但個白色cream,我見我朋友要撩返出嚟唔食,加上佢話啲紅豆係硬嘅,合格係比個蛋糕體;咖啡味係最出色,無論蛋糕體同cream都有驚喜,對得住個價錢;蜂蜜味:蛋糕體好乾,入面嘅唔同顏色蛋糕就係普通蛋糕發揮,整體就係乾,連鎖店卷蛋好食過佢我好少寫食評,通常都係因為一啲好差嘅經驗先寫,$42/3件卷蛋呢個質素我會買連鎖店嘅卷蛋仲有服務啲添

外賣自取
  • 咖啡卷蛋