餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2015-06-30 2854 瀏覽
每次來到the one都會見到向黎度大排長龍見今日平日來到11:40am可以排第2既所以就決定排一排等一等.12:00nn 左右我見條隊已經有25左右在排真係幾跨張下...12:05pm 都未比我地入去, 排第一的太太終於忍唔住開口話個waiter la雖然我都覺得waiter慘, 不過我又覺得店方真係好以做得更好wor.明知甘多人在等, d staff又唔知在等咩既時候, 為什麼唔比人入去坐住等呢...入到去之後, 又要等d staff來幫我地take order, 甘就無左10mins仲要d客向90mins交番張台出來又唔怪得排第一既阿太嬲既..好啦要說食物啦, 因為每個人客都要叫杯飲品, 所以我地點了2杯drinks再加以下食物1. double espresso - 真心好味, 奶泡打得好滑, 咖啡味亦十分濃,飲完成條氣都順番2. rosemary orange tea - 似orange tea 多d, 完全飲唔到有rosemary味,不過喜歡佢不太甜感覺健康d3. 小食拼盤 - 完全沒有太多特別, fries太幼身,亦炸得太干了, 所以食了一條後, 成碟向番度. 要讚係沒有
每次來到the one都會見到向黎度大排長龍
12:00nn 左右我見條隊已經有25左右在排
真係幾跨張下...

3. 小食拼盤 - 完全沒有太多特別, fries太幼身,亦炸得太干了, 所以食了一條後, 成碟向番度. 要讚係沒有入鏡既tomato sauce
4. 豆腐窄菜意粉- 我覺得係腐乳意粉, 第一口還可以, 再食就感覺到很油, 不推介(仲要收hk$72, 有點貴lor)
5. 帶子魷魚意粉- 相比豆腐意粉, 黎一個味道好d及配料都足d, 不過都係好多油....
6. classic chocolate waffle - 其實因為見到openrice人人都叫, 所以我才叫既waffle. 一心以為一定係好好食, 可惜令我十分失望. 叫左要香脆, 點知係淋既, 仲要個waffle如空氣一樣thin如paper, 好似無咩麵粉得浸風甘. 再加埋無味既cream,無味既blueberry, 及上台已溶左3成既chocolate ice cream. 我終於明白為何隔離台既人都係食左3分1就唔食既原因.

總結: 無原因可以令我再來. 如果一定要食就叫意粉及drinks就可以. waffle 可以不食, 估唔到heysonuts既waffle仲好食過黎度...

豆腐窄菜意粉
小食拼盤