2019-07-10 117 瀏覽
離屋企夠近,又多好評,今晚要同好姊妹傾工作上既事,特登搵間就算食完野都可以坐耐小小,傾到計既餐廳,所以book左依間餐廳都幾特別,好似welcome food咁,吾係話特別好食,但夠晒新意,落單前已經食晒冇蘋果蜜味道,好淡好淡,就好似飲水咁,每次飲之前都要攪杯底既糖漿分量多,但可能都係水太多,香茅好淡味,飲到最後三四杯味道先濃D燒得香,夠味道,沾上甜酸醬一齊食更加惹味中間嘅湯幾濃味,左右兩邊嘅都一般般呢個飯幾好食,香濃嘅芝士味,飯嘅軟硬度適中,不過海鮮唔足夠7成熟羊鞍配合開心果仁一齊食好夾,我比較少食羊,因為好怕騷味,呢碟羊鞍吾太騷,我鍾意配上芥辣一齊食肉質易咬,但近骨位要用手將骨同肉撕開先食到咖啡酒味香濃,芝士蛋糕位置唔夠軟滑,好少餐廳會會用芝麻蛋糕,但呢碟蛋糕都算合格~打到呢度先記得原來個餐嘅甜品忘記上比我地~等候時間超級耐,坐左半個鐘先黎雞翼,之後坐到45分鐘先黎飯,最後等左一個鐘先黎羊鞍,真係等太耐~我哋後面張大枱,有個男人飲醉咗,不停大聲講嘢&叫...連我側邊枱嘅幾位女士都話好嘈啊,真係滋擾到其他嚟食飯嘅人
焦糖味爆谷

洛神花蘋果蜜

檸檬草香茅

雞翼

燒得香,夠味道,沾上甜酸醬一齊食更加惹味

前菜

中間嘅湯幾濃味,左右兩邊嘅都一般般
龍蝦龍汁海鮮意大利飯

呢個飯幾好食,香濃嘅芝士味,飯嘅軟硬度適中,不過海鮮唔足夠
開心果仁烤羊鞍

肉質易咬,但近骨位要用手將骨同肉撕開先食到
提拉米蘇千層蛋糕

~打到呢度先記得原來個餐嘅甜品忘記上比我地