2020-06-03 2226 瀏覽
食得肉多都會想食D齋去平衡一下,但係又怕悶,最怕嗰啲傳統豉油齋,西餐素材就比較多樣化,而2DP就係我時不時都會想去食嘅選擇。一段時間冇去發現佢個餐牌又唔同晒。依家好多漢堡包譜都有用impossible 做漢堡包今次依個黑松露醬羽衣甘藍燒烤菇impossible 漢堡,內容同個名一樣咁豐富,係一啖咬唔晒嘅,女仔食要小心啲因為佢超多汁。用芝士包住嘅impossible meat 同一般漢堡扒冇分別,加埋多汁烤菇同粗纖維羽衣甘藍,又飽肚又好味。成日都見到有蒟蒻麵賣,但係成日都覺得唔知點樣煮佢先會好食,怕好似打邊爐D蒟蒻咁煮一輪都冇味道,專業嘅果然唔同,佢令到蒟蒻麵掛上酸酸甜甜嘅蕃茄汁,而超吸汁嘅猴頭菇,簡直食唔停口。其實依個忌廉牛肝菌impossible 肉碎闊條麵,個忌廉汁比起蒟蒻麵個番茄汁更加濃香,但係可能我比較鍾意蒟蒻麵個質感,所以我會比蒟蒻麵高分D。兩款薄餅都好吸引,心大心細一輪之後,都係覺得銀菜比較特別一上枱發現佢非常之大,好彩係超薄嘅薄餅,再加埋番茄醬蔬菜,食起嚟都冇負擔。今晚大家都食得好飽就唔好食甜品啦,見到隔離枱嘅甜品好吸引下次要再過嚟食。
一段時間冇去發現佢個餐牌又唔同晒。

依家好多漢堡包譜都有用impossible 做漢堡包

兩款薄餅都好吸引,心大心細一輪之後,都係覺得銀菜比較特別