2022-01-12 881 瀏覽
Beans 又係一間好出名但一直都未食嘅cafe,而且陸續開多咗分店,荃灣呢間係有2個鋪位,我哋星期五夜晚去,都要排一陣隊,排隊等緊都見好多枱都會叫埋甜品,但 7點幾入座,見蛋糕櫃都淨返較少選擇,睇嚟下次要晏晝嚟食埋啲蛋糕啦😛•🥢 黑松露軟殼蟹意大利粉 $98黑松露野菌汁份量好多,每條意粉都佔滿咗黑松露,所以每啖都好濃黑松露味!意粉係偏硬身,但可以接受,份量啱啱好,食完唔會太膩~軟殼蟹分開咗兩半,有少少細隻,但炸得好脆又唔會太油👍•🥢 開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜 $86呢個薄餅有少少厚度,不過都做到外脆內軟,批邊加咗啲砂糖,都令個批邊食落脆啲,中間部分就佈滿芝士,芝士味都幾濃,加咗開心果碎,但開心果味唔夠突出,比蜂蜜嘅香甜蓋過晒,係一個甜嘅pizza~•🥢 檸檬蜂蜜All day menu會跟一杯飲品,可以揀檸檬蜂蜜/黑糖薑母茶/普通裝美式咖啡,我揀咗熱檸檬蜂蜜,蜂蜜味同pizza配嘅一樣,有種好清香嘅花味,唔會死甜,飲落都幾潤😌

🥢 黑松露軟殼蟹意大利粉 $98
黑松露軟殼蟹意大利粉