短評長處:樓面姐姐態度好,有耐性;食物份量多短板:整體食物味道唔突出20230828一直都留意到呢間牛腩舖今日下午路經尖沙咀,而舖頭設有下午茶時段,正好可以平少少咁試下舖頭都幾企理,無一種傳統麵店黏笠既感覺特別要讚一讚樓面姐姐又好好禮貌,好有耐性一路落單一路講有乜可以揀最後揀下午茶B餐,$52,牛腩河 加 炸魚皮,另加$4飲品下午茶時段比一般正常時段平大約$20落單後唔洗5分鐘已經黎齊牛腩河好大碗,牛腩數量都多,牛腩質素中規中距,顔色偏灰白,肉味偏淡,每件牛腩都算冧身而又唔散,牛筋位都炆得淋而保留少少𡁻口,呢點唔錯,但瘦肉位就偏嚡口,不過好彩無痴牙,牛腩整體不過不失,但就係唔會令人有深刻印象而碗麵最大硬傷大概就係湯,佢既唔係濃口既柱候味,亦唔係清湯味,似係潮州粉麵鋪果種湯,藥材味唔出,但又無肉香,加上碗麵跟左大約一匙羹左右既炸蒜,湯味變左得鹹味同蒜味,平平無奇,雖然唔覺有味精,但亦唔出色,如果要改善,建議由湯開始著手炸魚皮就似來貨,都合理,味道就大路,無特別,略過整體而係,唔係唔好食但無翻兜既意慾,師傅既炆牛腩技巧可以但食材同麵湯可以改善下午茶黎講,價錢都算係咁,但如果正價時段就要諗諗
短評
長處:樓面姐姐態度好,有耐性;食物份量多
短板:整體食物味道唔突出

20230828
一直都留意到呢間牛腩舖

舖頭都幾企理,無一種傳統麵店黏笠既感覺

最後揀下午茶B餐,$52,牛腩河 加 炸魚皮,另加$4飲品
下午茶時段比一般正常時段平大約$20
落單後唔洗5分鐘已經黎齊

炸魚皮就似來貨,都合理,味道就大路,無特別,略過

下午茶黎講,價錢都算係咁,但如果正價時段就要諗諗,有對比有傷害,差唔多價錢,過2條街有更出色既牛腩麵比食客揀

下午茶B餐加飲品
牛腩麵