2022-07-02 171 瀏覽
趁71假期前,走去屯市食越南餐廳下午茶,第一次幫襯,因放假假期要排隊,所以,無試久而久之,到6月30日下午見這餐廳沒太多人,就入去發現下午茶去到5:30,當期時入座是5點左右,就叫了下午茶餐牌的扎肉雞絲湯河粉,同埋咖喱雞飯,再加錢叫埋青瓜沙律同生菜春卷,最後叫咗兩杯飲品。埋單200頭。首先講過湯河,湯底係雞湯,味道濃郁,雞絲份量正常,扎肉都算好厚有三大塊,這個我算滿意,咖喱雞飯算正常,份量一般可能係下午茶關係,但都算好味,青瓜沙律略嫌太酸,生菜春卷略嫌份量太少,得一開二兩舊仔,這個可以不選擇,因要加$26,飲品叫咗兩杯凍檸檬茶,同屬正常。服務生服務態度正常,我叫兩杯水好快到,可能客人數量不多關係,環境舒服。最後,提醒各位如果想試,最好揀平日下午,因容易搵位同服務態度應該會好些。最後,食得好飽😝
越南雞絲扎肉河
青瓜沙律